På måndag firar vi våffeldagen.
Vanliga våfflor i all ära men kul att prova nåt nytt kanske?
Vad är godare än choklad?
Jo, mera choklad givetvis.
Vi hittade ett recept i tidningen "Allt Om Mat " och tyckte det kändes läckert.
Chokladvåfflor!
Tillbehör: glass, banan och chokladsås.
En våffla à la Banana Split.
Så enkelt, så gott!
Receptet här nedan är med kesella men vi tror att lite kakao i eran vanliga smet ger på ett ungefär samma effekt.
Smeten innehåller också väldigt lite socker så för er som vill köra grädde och sylt uppe på bör tillsätta lite mer socker.
På det här receptet så fick vi i slutändan en väldigt tjock smet som var svår att jobba med.
Så ett litet tips där är att göra som vi och späda med mjölk.
Systrarna Bakfulla lät Lille Bagaren vara med och göra våfflor.
Han är full med entusiasm men vispningstekniken är än så länge usel vilket resulterade i mjöl överallt.
Åh andra sidan får man hjälp med disken efteråt.
Lycka till och ha en frasig Våffeldag!!!
25 g smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
1 dl kesella
¤ Smält smör, låt svalna.
¤ Blanda mjöl, bakpulver, kakao, socker och salt.
¤ Tillsätt mjölk och ägg. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. Rör i kesellan och det smälta smöret.
Servera våfflorna med vaniljglass, skivad banan och chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar