Sagt och gjort, en gul och blå kaka blev det.
75 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
smör och kokos till formen
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa samman ägg och socker till en vit slät smet. Häll ner 1 dl mjölk i det smälta smöret. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver i socker- och äggvispet, häll även ner mjölkblandningen.
Smöra en form, ströa den med det ni tycker om, vi gillar att ströa den med kokos, ger en extra smak. Häll i smeten, grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 min. Känn på kakan med en tandpetare, den ska inte vara blöt.
Vält upp kakan på en tallrik direkt när ni tar ut den från ugnen.
Servera den gärna ljummen, med ett glas mjölk till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar