lördag 13 april 2013

Sockerkaka med en tvist

En riktig klassiker som kan man variera i oändlighet är sockerkaka. Ett recept som vi kan i sömnen, så när vi blev sugna på något gott men enkelt fika häromdagen så kändes sockerkaka lätt att slänga ihop efter jobbet. När vi frågade Lilla Kocken om det så utbrast han genast att han ville ha en Gul och Blå kaka.
Sagt och gjort, en gul och blå kaka blev det.





75 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
smör och kokos till formen

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Vispa samman ägg och socker till en vit slät smet. Häll ner 1 dl mjölk i det smälta smöret. Tillsätt mjöl, vaniljsocker, bakpulver i socker- och äggvispet, häll även ner mjölkblandningen.
Smöra en form, ströa den med det ni tycker om, vi gillar att ströa den med kokos, ger en extra smak. Häll i smeten, grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 min. Känn på kakan med en tandpetare, den ska inte vara blöt.
Vält upp kakan på en tallrik direkt när ni tar ut den från ugnen.
Servera den gärna ljummen, med ett glas mjölk till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar