Skulle baka liten sockerkaka på kvällskvisten.
Mjuk pepparkaka blev det för att vara exakt.
Men vi vet inte vad som gick fel.
Fel form?
Fel tid?
Kan det ha med att vi smörade formen men glömde bröa den.
Provstack kakan och den var klar.
Men när vi sen stjälpte upp den så rann den bara ut.
In i ugnen igen i 10 min.
Ändå väldigt god.
Men utseendet kan ingen rädda.
Mjuk Pepparkaka:
100 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en 1 1/2 liters form.
Rör smör och socker pösigt.
Vispa ner äggen ett i taget.
Tillsätt gräddfilen.
Blanda kryddorna med bikarbonatet och vetemjölet.
Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet.
Rör ner lingonsylt. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen 40-45 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar