onsdag 22 maj 2013

Chokladwhoopies

Testade ett nytt receptet igår.
Ett ganska lätt recept.
Men visst skadar det inte med lite övning och tålamod om man vill ha dom extra fina.
Tar man ut dom ur ugnen för tidigt sjunker de nämligen ihop och blir platta och tar man dom för sent blir de för hårda.
Var inte ensam om att digga det extra saltet på kanten.
Tog nämligen med hela bunten (för mig blev det fler än 20st) till jobbet där de gick åt som smör i solsken.

Chockladwhoopie med Salt Chokladfyllning                    20st


50g rumsvarmt smör
1/2  dl solrosolja eller rapsolja
1 1/4 dl socker
1 rumsvarmt ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl mjölk
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop smör, olja och socker. 
Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet.
Blanda ihop de torra ingridienserna i en buke och vispa ner detta. 
Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet - rör inte mer än att allt precis blandas. Spritsa eller klicka ut runda slantar på en plåt, lika stora som femkronor, men inte för tätt. Grädda långt ner i ugnen i ca 12 min. Låt svalna.

Fyllningen:
1dl mellangrädde
1msk honung
125g mörk choklad, 70%
1/2 tsk flingsalt
ev lite mer flingsalt att rulla kanterna i.
(kan uteslutas om man inte vill ha kakorna fullt så salta)

Sjud upp grädde och honung i en kastrull, ta av från värmen.
Hacka chokladen och låt den smälta i grädden under omrörning (ca 2 min).
Tillsätt saltet. Låt svalna i rumstemperatur. 

Montering:
Spritsa kräm på den platta sidan på hälften av kakorna eller fördela krämen med en sked. Lägg ihop med resterande kakor och rulla ev, kanterna i flingsalt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar